Cergau

Echipa de fotbal

8 Echipa de fotbal a comunei Cergau

 

Una dintre principalele preocupari pe care le avem,este şi va fi susţinerea tinerilor.

Priorităţile noastre sunt: sprijinirea activităţilor sportive. Tinerii trebuie să se implice in viaţa publică, economică,educaţională şi culturală, iar administraţia publică trebuie să asigure premizele acestei implicări.

Ansamblul folcloric

Pagina in constructie!

Sarbatori locale

Asezarea este atestata de la 1302. Dintre traditii si obiceiuri cele mai semnificative sunt cele legate de evenimente deosebite ca nunti, botezuri si inmormantari sau sarbatorile de Pasti, Craciun, Anul Nou. Astfel in seara de Ajun a Craciunului se colinda la ferestrele gazdelor. Butea, Turca si Craii sunt obiceiuri deosebite de Craciun, organizate de feciorii din sat. La "lasarea postului de Pasti" se practica obiceiul "silitului". De Pasti se inrosesc oua si se dau copiilor care merg la fiecare casa din sat.

Social

Primaria va incuraja parteneriate ale mediului de afaceri cu orgnizaţii non-guvernamentale şi instituţii avand drept rol protejarea persoanelor aflate în dificultate sau cele cu dizabilităţii.

Cultura

CEORGOVENILOR TREBUIA SA LI SE DEA DREPTUL LA CULTURĂ

Educatie

In satele apartinatoare comunei exista trei scoli si trei gradinite. In satul Cergau Mare exista o scoala generala cu clasele I - VIII si o gradinita, in satul Cergau Mic exista o scoala primara si o gradinita, in satul Lupu exista o scoala primara si o gradinita.